Gebroken hart

Een gebroken hart. Twee helften apart en toch samen. Veel symbolischer kon ik het niet bedenken. Vandaag kocht ik twee kettinkjes met twee – in elkaar passende – halve hartjes. In de ene helft de naam van mijn zus gegraveerd, in de andere helft die van mij. Zo kan ik mijn zus voortaan dicht bij me dragen. En zij mij.

Ook voor haar kinderen, mijn drie neven en mijn nichtje, heb ik geshopt. Mijn neefje T., die onze mails uit en naar het Engels vertaalt, krijgt een Ajax-shirt. Hij houdt erg van voetbal en kent meer namen van Ajax-spelers dan ik. Het Nederlandse voetbal wordt kennelijk goed bijgehouden daar aan de andere kant van de wereld. Mijn kleine nichtje K. houdt van prinsessen (wie niet?). Op een van de foto’s die mijn zus me onlangs stuurde, zag ik dat K. een shirt van Frozen droeg. Voor haar heb ik een Frozen-pop gekozen.

Nee, het is geen geld. Ik hoop dan ook dat mijn zus het gebaar toch kan waarderen.

De bedoeling was dat ik deze cadeaus naar Indonesië verstuur per post. Maar Ana heeft aangeboden ze voor mij mee te nemen na haar bezoek in Nederland volgende week.

Related posts

Leave a Comment