Dat jongetje dat naar Gouda ging

Tijdens het doorbladeren van een fotoalbum valt mijn oog op een foto, die mij zo bekend is. Het is een foto waarop twee Nederlandse vrouwen beiden een klein Aziaatje in hun armen vasthouden. Die Aziaatjes, dat zijn Victor en ik.

Victor is een naam, die ik al van jongs af ken. Mijn ouders hebben me altijd verteld over ‘dat jongetje dat samen met mij naar Nederland vloog op 24 augustus 1977′. We werden aan willekeurige toeristen meegegeven, die hun vakantie in Indonesië hierdoor op een wel heel bijzondere manier afsloten. Zomaar twee baby’s in je armen gedrukt krijgen. Dat kan ook alleen maar in de jaren zeventig. Tegenwoordig zijn het de adoptieouders zelf hun adoptiekind in het land van herkomst ophalen. Op z’n minst.

Over Victor is mij alleen bekend dat hij met zijn adoptieouders naar Gouda is gegaan. Hoe zou het nu met hem gaan? Mijn zoektocht is tot nu toe vooral gefocust geweest op Indonesië. Hm, waarom bedenk ik nu pas dat een deel van mijn geschiedenis gewoon mee is verhuisd naar Nederland…

Eens zien wat een oproep op social media kan doen.

 

Related posts

Leave a Comment