Zo, dat is lang geleden

Het is even stil geweest op deze blog. In mijn dagelijkse leven allerminst. Integendeel. Hier een kleine update…

Brief aan mijn moeder
Wekelijks schrijf ik columns voor Vrouw.nl/Telegraaf. Op 15 december schreef ik een wel heel persoonlijke: een spijtbrief aan mijn overleden biologische moeder in Indonesië.

Creatief hart
Diezelfde maand trad ik op tijdens het eindejaarsfeest van Stichting Creatief Hart. Een stichting die zich inzet voor voor kansarme kinderen in Indonesië die niet of moeilijk toegang hebben tot het reguliere onderwijs vanwege hun lichamelijke en/of psychische beperkingen. Prachtig initiatief. Samen met Jacco Wijnia (bassist in The Wendies en multi-instrumentalist; hij speelt ook waanzinnig piano, gitaar, saxofoon en wat niet) schreef ik enkele weken eerder een lied over mijn biologische moeder in Indonesië. De vrouw die ik nooit heb gekend. Maar die ik op elk moment terugvind wanneer ik in de spiegel kijk. De spiegel waarin ik in de hierboven genoemde brief al schreef. Jacco en ik brachten dit speciale nummer tijdens het feest voor het eerst ten gehore. Aan de reacties in het publiek (vele geadopteerden net als ik uit Indonesië) kon ik zien dat anderen zich erin konden herkennen. Tranen zijn het mooiste compliment.

Your dreams, your hands, your future
my life after yours
your life pumping through me
although the doors are lost

Sometimes I feel you’re reaching for me
breezing through my mind
the answers to my questions
will be the ones I find

A gleam of you reflects in the mirror
It’s in me where you’ll find yourself

– fragment uit ‘Gleam of you’. Tekst & muziek: Jacco Wijnia/Wendy Maria Dekker –

Indonesische ambassade
Vereerd was ik, toen ik door de Indonesische ambassade werd gevraagd op te treden tijdens hun jaarlijkse feest op Tweede Kerstdag. Alles, de organisatie en het feest zelf, ging lekker op z’n Indonesisch. Een beetje chaotisch. En veel, lekker eten. Ik werd begeleid door de huisband The Nightbreakers. Een korte sfeerimpressie

Over muziek gesproken. Volg jij ons al op Facebook?

 

Related posts

Leave a Comment