De geboorte van een Indowees

Mijn oproep op Facebook had heel wat teweeggebracht. Als er iets was dat ik – toch met enige verbazing – kon vaststellen, dan was het dat zo veel mensen met me meeleefden. Duizenden. Ik kreeg nieuwe vriendschapsverzoeken van mensen die mijn zoektocht graag wilden volgen. Er werd letterlijk aan me gevraagd of ik meer wilde vertellen.

Nu is het niet zo, dat ik nog aan het prille begin sta van mijn zoektocht. Mijn zoektocht startte vorig jaar november al, toen ik Mijn Roots aanschreef. En eigenlijk zelfs ver daarvóór. Mijn leven lang heb ik gezocht naar familie. Lang voordat er sprake was van een concrete zoektocht, zocht ik al. Als kind zocht ik mijn biologische moeder alle keren dat ik in de spiegel keek. Als puber zocht ik herkenning in iedereen om me heen. Ik heb nooit níet gezocht.

Familie
En nu heb ik familie gevonden, in elke zin van het woord: mijn moeder, die kort voordat ik haar vond bleek te zijn overleden. Mijn zus, met wie ik nog zoekende ben naar een ‘familie-gevoel‘. Victor, die opmerkelijk genoeg juist meteen voelt als familie, ook al delen we niet dezelfde genen.

Maar mijn zoektocht gaat door. Ik ben nog altijd op zoek naar de ontbrekende puzzelstukjes uit mijn verleden. Er zijn nog zo veel antwoorden te vinden. Ik ga door.

The making of…
Indowees.nl ontstond een week geleden als ideetje in mijn hoofd. Mensen wilden kennelijk toch mijn zoektocht volgen, had ik me na 29 augustus gerealiseerd. En wat als ik – door zo open en eerlijk mogelijk mijn volledige verhaal te vertellen –  ook andere mensen zou kunnen helpen? Een blog moest er komen. En wel nu. Dat stond voor mij vast.

Samen met oud-collega Daphne (MetDaphne.nl) heb ik de afgelopen week keihard gewerkt om Indowees.nl zo snel mogelijk up & running te krijgen. De bedoeling was mijn concrete zoektocht als startpunt nemen in plaats van zomaar op een willekeurige dag te beginnen met bloggen. En aangezien mijn zoektocht al in november 2015 is begonnen, heb ik de berichten tot aan vandaag moeten antidateren. Overigens moet daarbij worden gezegd: ik heb niet met terugwerkende kracht de woorden uit mijn duim gezogen. Alle teksten die je op deze site leest, zijn echt. De data en zelfs de tijdstippen kloppen. Ze komen uit mijn dagboek, uit mailcorrespondentie met vrienden en uit mijn nog niet gepubliceerde autobiografische manuscript. Het manuscript dat hopelijk ooit nog zal worden gepubliceerd. In dit boek ga ik nog dieper in op alles wat met dit onderwerp te maken heeft. Mijn blog is een verkorte weergave. Een tijdlijn.

Vandaag is het zover. Indowees.nl gaat live! Ik vind het spannend. Het is niet zomaar een verhaal dat ik vertel. Dit is míjn verhaal. Dit ben ik. Nooit eerder was ik zo openhartig als nu.

Welkom, lieve lezers.

Related posts

Leave a Comment