Familie Vijverberg ook terecht!

Vanuit het hele land ontvang ik berichten. Van mensen die me willen helpen bij mijn zoektocht. Van geadopteerden die zich met mij identificeren. En van mensen die me vertellen dat ze geraakt zijn door mijn verhaal. Op mijn beurt raakt het mij, dat zo veel mensen bereid zijn mee te denken, mee te zoeken, mee te hopen.

Mevrouw Vijverberg
Met resultaat. Want inmiddels heb ik via-via mevrouw Vijverberg weten te traceren. De vrouw die destijds in Jakarta enkele weken voor mij heeft gezorgd. Vlak voordat ik naar Nederland vloog. Dankzij de familie Vijverberg was ik sterk genoeg om de grootste reis van mijn leven te maken.

Allereerst is daar het contact met dochter K. Vijverberg, naar wie ik door diverse Facebookers ben doorverwezen. Moeder Vijverberg blijkt ernstig ziek te zijn. Toch zorgt K. ervoor dat ik haar moeder mag bellen.

Haar stem klinkt zachtmoedig. Maar het gesprek verloopt moeizaam. Omwille van privacy zal ik er niet te veel over uitweiden. Wel kan ik vertellen dat ik nu weer een stap verder ben gekomen in het oplossen van mijn puzzel. “Praat met de familie Van Keulen. Zij weten alles.”

Familie Van Keulen
Dochter K. weet voor mij het mailadres van de familie Van Keulen te achterhalen. Ja, ze kent de familie Van Keulen wel, vaag. Ik ben blij met weer een nieuwe aanwijzing en mail hen meteen. Het is mijnheer Van Keulen die mij binnen enkele uren al terugmailt. Hij geeft aan me graag te willen helpen in mijn zoektocht, maar vreest dat zijn informatie summier is. Toch is elk detail me even waardevol. Elk puzzelstukje, hoe klein ook, draagt bij aan een groter geheel. Mijnheer Van Keulen vertelt me over ‘Ome Gan’ (Gan Koen San) in Semarang. Vele baby’s werden in die tijd via Ome Gan ter beschikking gesteld voor adoptie. Ome Gan… die naam heb ik gisteren ook horen vallen tijdens het telefoongesprek met Coby. En zo lukt het me om beetje bij beetje een samenhang te ontdekken.

Het wordt een lange nacht… Ik heb nog lang niet iedereen beantwoord, die de afgelopen dagen de moeite heeft genomen mij een (privé)bericht te sturen. En het zal nog lang duren voordat goed tot me door is gedrongen wat er in zo’n korte tijd is gebeurd.

Related posts

Leave a Comment