Ook op zoek?

[CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION]

 

Het kind (…) heeft vanaf de geboorte (…) het recht
zijn ouders te kennen en door hen te worden verzorgd.

– Kinderrechtenverdrag artikel 7

 

Ben je ook geadopteerd en wil je op zoek naar je roots? Of twijfel je nog en wil je er eerst (met mede-geadopteerden) over praten?

Zoeken via Mijn Roots
Zelf heb ik voor mijn zoektocht Stichting Mijn Roots benaderd. Dat heeft me niet alleen het vinden van mijn biologische familie opgeleverd, maar meer nog een netwerk van Indonesische ‘broers en zussen’. Geadopteerden. Gelijkgestemden. Ana Maria, Christine en Corianne van Mijn Roots verrichten engelenwerk. Check de website voor meer info. En vergeet niet de Facebook-pagina te liken om allerlei Indo-gerelateerde berichten te volgen. Echt, het is de moeite waard! Voor geadopteerden uit andere landen dan Indonesië, is zoeken via Fiom/ISS een optie.

Zoeken via Fiom/ISS afdeling Nederland
Een iets duurdere, maar ook goede optie is het zoeken via stichting Fiom/ISS afdeling Nederland. Aanvankelijk heb ik mijn aanvraag bij Fiom ingediend. Mijn keuze is na een aantal weken toch gevallen op Mijn Roots, omdat deze zich enkel en alleen specialiseert op Indonesië. En – ik mag niet liegen – omdat het toch aanzienlijk bleek te schelen in de kosten (600 euro vs 100 euro; kosten bij Fiom zijn afhankelijk van het land waarin moet worden gezocht). Maar het moet gezegd worden, dat ik het contact met Fiom als erg prettig heb ervaren. Via de website kun je een aanvraagformulier invullen.

Contact met andere geadopteerden
Op Facebook zijn diverse groepen te vinden waar geadopteerden elkaar vinden. Zelf ben ik lid van Indonesian Adoptees Worldwide. Dat klinkt overigens een stuk Engelser dan het is. De meeste leden wonen in Nederland. Er wordt dan ook gewoon Nederlands gesproken. Ook Stichting Interlandelijk Geadopteerden heeft een Facebook-pagina, die je kunt liken. Eens in de zoveel tijd organiseren dit soort groepen gezellige activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Zoals een sportdag of ergens met z’n allen eten (oh en als je niet van eten houdt, ben je geen echte Indo).

Mail mij
Natuurlijk mag je mij ook altijd schrijven. Ik weet niet alles, maar kan je als ervaringsdeskundige wellicht een stukje verder helpen… Mail naar info@indowees.nl